Zij-instromen?

Solliciteer nu

Gemotiveerde zij-instromer

Zin in een uitdaging voor de klas? PCBO Amersfoort zoekt professionals met lef die leerkracht basisonderwijs willen worden. De groep van september 2024 is vol, dus reageer nu voor een start in februari 2025!

Part-time · Stichting PCBO Amersfoort

Jij mag tot je recht komen

Zij-instromen bij PCBO Amersfoort

Wil jij graag voor de klas staan? Als leraar maak jij dagelijks het verschil voor kinderen. Zodra jij aan de slag gaat als juf of meester heb je de mogelijkheid om écht een bijdrage aan de samenleving te geven. Werken in het basisonderwijs biedt:

 • een nieuwe uitdagende loopbaan volop ontwikkeling en groeiperspectieven;
 • baanzekerheid en een betrouwbaar inkomen;
 • een werkschema dat aansluit bij jouw privéleven.

Welke opleidingsroutes kies jij om je lesbevoegdheid te halen? Of welke ondersteuning heb jij als herintreder nodig om weer voor de klas te staan? Wij helpen je graag!  

Jaarlijks leidt PCBO Amersfoort zij-instromers op én helpen wij herintreders om de weg (terug) naar de klas te vinden. 

Samen met Transvita en de Marnix Academie hebben wij hiervoor een doordacht programma ontwikkeld. PCBO Amersfoort betaalt deze opleiding en jij investeert je tijd. Samen begeleiden wij jou van zij-instromer via aspirant-leerkracht naar juf of meester! 

Over jou 

Je woont in de regio Amersfoort en je bent 3-4 dagen per week beschikbaar om aan dit traject te beginnen en je weet dat het enige druk legt op je werk- en privébalans. Jij hebt:

 • een afgeronde hbo of wo-opleiding;
 • enige jaren werkervaring;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG).

👉🏽 Kansrijke kandidaten hebben:

 • aantoonbare ervaring met het werken met kinderen en groepen;
 • tijd en ruimte om dit intensieve traject in twee jaar af te ronden;
 • specifieke ervaring die een aanwinst kan zijn voor een schoolteam of basisschool. 

Kwaliteit gaat voor kwantiteit

Je kunt bij de Marnix Academie (pabo) starten met de opleiding op 1 februari en 1 september. Dit zijn ook onze sluitingsdata voor de werving van een nieuwe groep zij-instromers. 

In de tussenliggende maanden doe jij een pre-scan bij Transvita, nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek, loop jij mee op verschillende scholen en rond jij je geschiktheidsonderzoek af. 

Bij het succesvol doorlopen van deze procedure krijg je als zij-instromer een betaalde opleiding en baangarantie bij PCBO Amersfoort. Je kunt deze aanloopperiode al starten op onze scholen als onderwijsassistent. 

Kom jij bij ons zij-instromen?

Dan horen wij graag van je! Neem voor vragen telefonisch of via WhatsApp contact op met Margreet van Belzen, manager HR, 06-39109279, bereikbaar op maandag tot en met donderdag. 

Reageer snel en gemakkelijk via de 'Solliciteer nu'-button op deze site. Je hoeft geen motivatiebrief te schrijven maar vertel ons wie je bent, wat je beweegt en waarom jij interesse hebt om (weer) voor de klas te staan. 

 • Vul je basisgegevens in.

 • Beantwoord enkele vragen.

 • Bekijk het voorbeeld, controleer en verzend je aanvraag.

We nemen telefonisch contact op met álle belangstellenden!